WHHIIIII Kolmården nästa =)

Jag fick jobbet som zoolärare på Kolmården med start 30 mars! JIPPI!!!! Är så himla glad! Kommer blir en underbar vår/sommar!

I övrigt så går det riktigt bra med Isa i alla avseenden =) Hon går lös på promenaderna och lydnadsträningen har kommit igång igen på allvar, KUL !!!

Igår så gick hon lös i skogen och självklart så hoppar det upp en hare framför näsan på henne. Men hon stod som förstelnad utan att röra en muskel i kroppen. Hon fick nog en chock, men sprang efter den det gjorde hon inte =) Duktig hund!
Hon har blivit så lyhörd på promenaderna och det är en fröjd att gå med henne nu =)

Ha nu en underbar helg alla, och vi hoppas på mycket sol!

På besök hemma i Slutarp några dagar

I onsdags så åkte jag och Isa hem till mina föräldrar för att hälsa på några dagar. Det var roligt att träffa familj och släkt igen då det inte blir så ofta =)

Ena dagen var jag och Isa och hälsade på en barndomskompis till mig, jätte roligt at träffa henne och hennes lilla bebis igen. Vilken underbart söt liten tjej, ca 9 månader gamal =) Hur snäll och go som helst och glad hela tiden!!  I huset bor också två Galgos (tror det stavas så, stora vinthundar iaf för er som inte kan era hundraser =P), och Isa skötte sig riktigt bra. Hon ville ju såklart få igång lite lek, men dom är alldeles för stora för henne att leka med och det går verkligen inte att leka inne. Så hon lugnade sig oefter en stund och antingen låg hos mig och vilade eller bet på något ben, duktig tjej =)

Det blev några lugna dagar och sen i lördags så var jag, min bror och mina föräldrar först och bowlade och sen åt vi god mat ute på en restaurang. Fläskfilé med kantarellsås, mmm vad gott de var =)

Det har inte blivit så mycket träning för Isa men däremot mycket bus i trädgården och mysiga prommenader i snön. Hon har gått lös varenda prommenad och jag har inte behövt använa linan en enda gång, whhiiii!!!!! Trots att hon har näsan ner i tex ett harspår så kommer hon snällt när jag ropar, så himla skoj att det äntligen har lossnat!
I trädgården fick hon leka med en basketboll och det gillade hon verkligen, sprang runt som en tok och puttade/vallade bollen framför sig =)Min fina Isa


Bus i trädgården =)
Flygande bc =)


Om blickar kunde döda.....

Inne fick hon ibland leka med sin favoritleksak som hon bara har hemma hos mamma o pappa - en "My little Ponny" =) Tror aldrig jag har sett en mer hållbar leksak, och hon har verkligen dragit och slitet i man/svans men knappt ett hår har lossnat.


Isa och hennes älskade ponny

Idag söndag så var det dags att åka hem till Linköping igen. Vi tog tåget hem och det var första gången Isa åkte tåg =) Hon tyckte det var lite läskigt precis när vi skulle gå på och av tåget men annars skötte hon sig kanon =) Trodde att hon skulle bli rädd när tåg åkte förbi på perrongen medans vi väntade men hon var bara lite nyfiken och satt snällt vid min sida. Väl på tåget så låg hon fint vid mina fötter hela resan, jätte stolt över min lilla tjej =)

Vill också rikta ett stort TACK till Hedvig som var snäll och hämtade oss på stationen, sååå skönt att slippa släpa alla grejer och hund till bussen.

Nu är vi båda trötta efter resan och Isa ligger i detta nu utsträckt på rygg och sover gott i min säng =) Snart dags för mig att krypa ner i sängen jag med.
Sov så Gott!!


Trevlig alla hjärtans dag =)

Jag och Isa vill önska alla en trevlig alla hjärtans dag!!!! =)

Vi började dagen med en underbar prommenad längs milen i Vidingsjö. Vi gick ut vid 9 i morse i strålande sol och ett par minusgrader. Vi var helt ensamma ute i skogen och större delen av milen gick min lilla Isa lös!! Hon skötte sig exemplariskt och jag är så nöjd med henne =)Helt underbar prommenad med en underbar hund
=)
Ikväll blir de årsmöte på brukshundsklubben, blir spännande att se vad dom har att säga!

Håll hårt om era älskade idag, både två och fyrbenta =)
Stor KRAM från Frida o Isa

Vallning hos Karin Söderberg

WHHHIIIIII!!!!
Nu har jag och Isa vallat på riktigt för första gången!

Jag och Hedvig åkte ner till Karin Söderberg idag dels för att Hedvig skulle
titta på en tik till ev valp och för att träna lite vallning.

Isa fick vara i en fålla på ca 25x25 meter och för att få henne att inte springa in på fåren som hon gjort tidigare så skrämde vi henne lite innan vi gick in i hagen med en PETflaska innehållandes några små stenar. Hon fick snabbt respekt för flaskan vilket jag tror kan ha att göra med BRYT-träningen vi börjat med tidigare i veckan.

Men sen gick hon som ett ljus hos fåren =) Första passat var Karin med inne i fållan och så fort hon började busa och ville gå in på fåren så skramlade hon lite lite med flaskan och direkt höll Isa ut fint. Tror hon behövde anv flaskan max 2 ggr och då alltså bara skrammla lite. Isa har ett jätte fint naturligt avstånd till djuren som hon verkligen visade idag =) Har ju varit svårt att se hennes talanger när hon bara varit ute efter att skrämma och busa med djuren. Men idag kom hon till sin rätt, min duktiga Isa!

Andra passet fick jag testa själv och det gick jättebra. Hon balanserade fint och höll bra avstånd. Idag har min lilla Isa alltså varit lös ensam med mig i en fålla med får, och vi har nu vallat på riktigt!!! Jag går som på moln, kunde inte tro detta i min vildaste fantasi i morse när vi var på väg dit!

Här kommer filmbevis =) =) =)  Isa 10 mån vallar får

och lite foton....
(film och foton tagna av Hedvig)
Karin var en instruktör i min smak och vi kommer garanterat återvända för mer träning framöver! Tack Karin, Lena och Hedvig för en mycket trevlig och givande dag =)
Nystart och hundvakt

Som de flesta av er vet så har min träning med Isa inte gått så lysande. Hon har varit svår att komma åt, vallat allt och mest gått sin egen väg. Jag har haft funderingar på att omplacera henne av dessa anledningar. Men i måndags så åkte jag till Yvonne för att testa en sista träningsvariant, och jag säger bara TACK YVONNE!!! =) =) =)

Jag har numera en hund som alltid går bredvid mig på prommenaderna i koppel och ofta söker kontakt. Hon har slutat att valla bilar och söker även här kontakt när en bil kommer förbi. När hon är i lina så har hon inte sen i måndags ignorerat en enda inkallning utan kommit direkt för att få sin belöning i form av godis eller lek. Det är verkligen underbart, hoppas det håller i sig =)

Idag har vi också varit hundvakt åt Hedvigs Troll. Det har gått hur bra som helst och Isa bryr sig knappt om Troll inne längre. Ute så har hon gått som ett ljus i koppel trots att Troll gått framför i expanderkopplet  och när Isa gick i lina skötte hon sig kanon. Behövde endast säga till henne en enda gång att hon skulle låta bli Troll och det var det enda som behövdes. Hon sprang runt i full fart runt oss och kom fint på inkallning. T.o.m när Troll var lös så gick hon duktig bredvid min sida. Ni som sett henne tidigare förstår hur stort framsteg det här är. JIPPI!!!!
Förhoppningsvis ger det även resultat i annan träning och det känns inte längre aktuellt med en omplacering. Är så lycklig så att det nästan inte går beskriva med ord. Var har en bit kvar tils hon går att lita på lös men vi är god bit påväg.Ibland bli man bara såååååå trött =)

I morgon ska jag och Hedvig åka ner till Karin Söderberg där Hedvig ska kolla på en eventuell mamma till sin nya valp och vi ska även passa på att träna lite vallning. Mer om detta senare! =)

Vallning av ankor

Idag har vi varit och vallat ankor med Hedvig och Anna-Karin.
Isa var duktig idag, jätte kul =) Tyvärr är matte inte lika duktig men vi jobbar på de!
Här finns en liten film från dagens träning! (Lite dålig kvalié på youtube men lite kan man se)

Agility-träning mm

Idag efter jobbet så tog jag med mig Isa ut till HU för att träna lite agility. Saknar att ha tinnerö och agilityplanerna nära men idag var det iaf dags att träna lite. Vi hade tur för det var ingen där när vi kom och det var fortfarande tomt efter våran uppvärmningsprommenad =) Det går inte riktigt träna med Isa om det är andra där för då kan hon inte fokusera utan måste hålla koll på allt och alla runtomkring.

Men idag var de som sagt bara vi där och vi började med lite staket-träning. Hon gick klockrent =) , trots att vi inte tränat på länge. Vi är ju precis i början av agilityträningen men hon är riktigt följsam och fin så det känns bra. D.v.s. när hon inte får syn på något annat som måste kollas in i omgivningen, för det händer då o då =/ mest mellan övn som tur är.

Sen tränade vi också "fram" på raksträckor och det är ngt vi behöver träna mer på. Måste ha ngn som kan passa på leksak en bit fram för annars tror jag hon fuskar, och jag hinner ju knappast före om hon skulle göra de =)

Hade en boll i snöre som jag belönade med och det fungerade riktigt bra! KUL!!! Hon kampar verkligen bra nu och idag fick jag henne t.o.m. att morra en gång i kampen, det händer inte ofta =) Nu kommer hon gärna tillbaka med bollen för att kampa och det är verkligen ett framsteg. Visst får hon sina tokrusningar ibland och tar både hinder och tunnlar i farten men det visar ju iaf att hon har roligt!

Vi börjar komma i ordning i nya lägenheten nu och vi trivs riktigt bra! Trevliga grannar i form av två äldre damer som bott grannar i 20 år! Frågade om dom märkt av Isa på dagarna när ja jobbar men då sa dom att dom inte hört något samt att "alla har ju rätt att röra på sig", så det blir nog inga problem där inte, skönt! Det finns bra ställen att promenera på och i går hittade jag en alldeles förträfflig gräsmatta omgiven av buskar där vi kan träna lydnad, härligt! Nu ska jag bara få Isa att tycka det är lika roligt med lydnad som jag!

Nu är det dags för en springtur, sen är vi välförtjänta av att slappa i soffan =)

Vallning x 2

Helgen har gått i vallningens tecken, till Isas stora glädje =)

I går var vi på HU tillsammans med Anna-Karin och Hedvig och vallade ankor. Första passad med Isa blev en ganska ordentlig genomkörare där jag fick tala om att jaga ankor, det gör vi INTE! Hon har svårt när hon kommer nära men det gick åt rätt håll. Andra passet gick hon ngt lugnare och sen testade vi även att flankera lite. Hon är väldigt tydlig och visar verkligen åt vilket håll hon vill gå. Nu ska bara jag hinna med att läsa både hund och ankor, men vi lär oss så sakterliga. Andra passet kändes bättre och det kändes som hon börjar så smått förstå att hon inte får jaga.

Sen på kvällen åkte jag och Anna-Karin till Hedvig och vi hade en mycket trevlig kväll. Eftersom jag skulle upp tidigt på morgonen idag så följde jag inte med ut men det var roligt att göra ngt utan hundar för en gång skull. Tack tjejer för en trevlig kväll =)

Idag gick vi alltså upp ganska tidigt för att åka med Helené på vallhurs hos Jörgen Ohlsson i Kisa. Jag var ganska nervös men Isa skötte sig jätte bra =) Så otroligt nöjd med henne idag.
Första passat så ville han bara se lite på henne så vi fick driva fåren framför oss över ett fält och sen tillbaka igen. Isa var i lina och jag lade henne så fort hon började gå för fort och dra i linan. Hon lade sig riktigt bra och på vägen tillbaka tyckte hon att de var lite jobbigt och stannade för att ta ett snabbt smakprv på lite fårskit. Överslagshandling men sen var hon på igen.

Andra passat så stod fåren uppställda mot ett staket och vi fick träna på att gå lugnt mot djuren och sen lägga henne innan hon lade tryck på fåren och sen börja om igen. Första gången drog hon och ville fram och jag fick lägga henne många gånger på vägen fram. Men efter ett fåtal gånger så gick hon lugnt och fint och nästan frågade om lov att få fortsätta fram !!!!! Helt underbart =) Min otroligt intensiva lilla bc som aldrig har sett att jag finns i fårhagen frågade om lov!!!!! När hon lagt sig och jag kallade på henne för att starta övn på nytt som kom hon utan att jag behövde använda linan =) Jätte nöjd med dagens vallning, känns som jag kom åt henne idag, utan att bli arg, bara genom att vara lite envis och tålmodig.

 Vallning är verkligen roligt! Jörgen var en bra instruktör och vi ska tillbaka om 2 veckor igen. Längtar redan!

Jag och Isa har varit ute och sprungit en sväng ikväll också så nu känner vi oss välförtjänta av att slappa lite i soffan framför en film.

Ha dé bäst alla!

RSS 2.0