Staketbygge och första simturen!

Idag har jag, Helené, Anna-Karin och Hedvig fixat i ordning staketet i "våran" fårhage. Det såg nog ganska komiskt ut med flera tjejer i bikinitop och shorts med en stor slägga i högsta hugg =P
Vi slog ner några stolpar och förstärkte staketet på några ställen. Sen byggde vi också en liten fålla som vi kan träna i. Tror detta kommer bli hur bra som helst och i morgon ska vi låna en hästtransport och åka och hämta fåren =)
Kommunen ska stå för vatten så det enda vi behöver göra är att se till fåren varje dag så de mår bra och såklart se till att de inte smiter från hagen. WHHHIIII, fr.o.m. i morgon kan vi valla varje dag =) =) =)Isa juli -08

Efter staketbyggandet så var både vi och hundar varma så jag och Anna-Karin åkte till lagunen för att svalka oss. Redan som liten så tyckte Isa att vatten var lite läskigt men det var okey att plaska lite i kanten (bild)

Så här har de fortsatt och Isa har aldrig frivilligt klivit ut i vattnet. Men idag så gick hon ut en liten bit och sen tog jag med henne ut nån meter och höll henne tills hon simmade lugnt och då fick hon simma in till stranden. Jag gjorde detta kanske 3 ggr och sen gick hon självmant i och simmade ut ett par meter för att hämta en kastad pinne =)
Helt underbart!!! Min hund har simmat själv för första gången! Och hon gjorde det flera gånger =)

Jag badade också för första gången i år och det var jätte härligt!

Blir nog ett dopp efter jobbet i morgon också om vi hinner! Efter en hel dag ute i solen med långbyxor (massa brännässlor) i 30-gradig värme så är man värd ett dopp!


Ha dé bäst alla!

Får!!!WHIIIIII!!!!!!! Nu har de äntligen hänt!!! Jag och 5 st till har skaffat får =) Vi ska hyra 5 st invallade får och vi kan ha dom så länge vi vill, eller tills det bli för kallt och fåren behöver komma in. Troligtvis får vi tillgång till fåren inte denna vecka som kommer utan nästa! Ska bli så himla skönt att slippa åka långt för att kunna valla och nu kunna träna varje dag!

Det kommer bli toppen för min och Isas utveckling att få mycket tid hos fåren och kunna träna mer regelbundet. Då kan man ta lektioner lite då o då och sen träna hemma på det man gått igenom =) Längtar såååå!!!!!


Idag kom vi tillbaka till Linköping efter en vecka hemma hos mamma o pappa. Det var trevligt att vara hemma o träffa familj och gamla kompisar som man inte sett på länge. Isa har skött sig kanon hela veckan,  både på midsommarfirande och födelsedagskalas. På dagarna har hon varit ute i trädgården och hon har varit duktig och stannat innanför staketet (om hon skulle vilja så kan hon med lätthet hoppa över). Skönt för henne att kunna springa ut och in som hon vill =)


Isa i trädgården med "favvo"bollen

Sen på vägen hem till Linköping så stannade vi till för ett träningspass hos Karin Söderberg =)
Först körde vi ett pass där Karin var med och hjälpte till och sen fick jag och Isa köra ett pass själva hos fåren.
Alltid lika kul att träna för Karin och Isa skötte sig relativt bra. Hon "flankar" bättre och tar verkligen åt sig när man lägger press på henne. Kul att se att det går framåt trots den sparsamma träningen =)
Det som inte alls är bra är våra stopp, det måste vi verkligen träna stenhårt på framöver. Och det blir ju lättare nu när vi snart kan träna i princip varje dag istället för max en gång i veckan =)


I morgon är det första dagen på inventeringsjobbet, blir spännande att se mer exakt vad det är jag ska göra i sommar!
Nu är det snart dags för sängen!
Sov gott!!


Glad MidsommarVallkurs för Karin SöderbergI måndags var jag och Isa på vallkurs för Karin Söderberg hemma hos Susanna o Lennart. När vi började resan från Kolmården så regnade det och var helt igenmulet, men väl framme så sken solen och det var helt underbart väder hela kvällen =)

Jag och Isa började i den lite mindre fållan för att visa Karin vart vi ligger någonstans i träningen. Isa skötte sig kanon och höll ut fint från djuren. Hon var lugn och sansad och det var så roligt att se =) Nästa pass körde vi i den stora fållan och vi började med att gå rakt mot djuren. Isa gick lugnt och fint men ett problem som vi haft hela tiden är ju att hon lägger sig låååångsamt. Så detta tog vi tag i direkt genom att jag så fort hon inte lägger sig tillräckligt snabbt springer mot henne och lyfter tillbaka henne en bit och förstärker läggandet. Detta gav verkligen resultat och i slutet så la hon sig helt klart bättre, så detta var ett bra tips!! (Bilden är från ett annat tillfälle)

Vi började lägga in lite kommandon för korta höger/vänster och när hon ska runda åt höger/vänster. Började även använda "time" när hon ska sakta ner istället för att lägga henne. Allt som allt är jag supernöjd med kursen =) Karin är kanon duktig och nu vet vi vad vi ska träna vidare på. Det känns så otroligt skönt att också ha duktiga Susanna o Lennart som hjäper mig varje vecka med träningen. Det enda som saknas nu är egna får!!! Så man kan träna mer regelbundet och oftare än bara 1gång/vecka.

För vallning - det är Isas grej =)

RSS 2.0