Min lilla flicka har blivit stor!

Som rubriken antyder har min lilla Isa idag tagit steget mot vuxenvärlden, hon har nämligen börjat löpa!! Har märkt att det varit något på gång de senaste dagarna och idag var det alltså dags. Ska bli spännade att se framöver om hon kommer ändra sig något efter löpet, det är ganska olika vad jag förstått så det är bara till att vänta o se =)
Tycker ni som har tikar att era hundar ändrat sig något efter första löpet?


Min fina Isa =)(Bilderna är tagna av Sara, tack!)

Helgen i bilder =)

Efter jobbet i fredags så åkte jag o Isa hem till Linköping där Sara o Vila väntade på oss =) Vi har haft en fullspäckad helg med träning och har haft galet roligt, tack Sara o Vila för denna underbara helg!!

Först började vi med lite agility på fredag em/kväll och sen blev det vallning ute hos Susanna på lördag förmiddag. Vi åkte sedan hem o vilade lite och käkade lite taccos för att senare träna lite agility på brukshundsklubben. Blev ganska tidigt i säng för att sen på söndag fm köra ytterligare ett pass agiility. Båda hundarna har skött sig bra och har gjort fina framsteg både i vallning o agility =)


Lite bilder från helgen:


Vila är duktig på slalom =)


Man måste hålla tungan rätt i mun när man vallar....


Fina Vila!!


Isa busar lite med bollen!
Inte så bra hoppteknik än (men bäst att dra upp benen långt tycker Isa =P  )


Helt klart bättre teknik hos Vila =)

Nu blir det en lugn kväll i soffan för både mig och Isa och i morgon bitti bär det av tillbaka till Kolmården för att jobba igen.
Tack igen Sara för en härlig helg =)

Vallning x 2

I påskhelgen har det varit vallning för hela slanten =) Vi har varit hos Susanna och Lennart på Krissebygård, först på lördagen och sen på måndagen. Det var strålande väder hela helgen och det gjorde ju inte saken sämre!!

Isa var faktiskt relativt lugn första passet på lördagen och flaskan med sten har gjort underverk. Men lägga sig på kommando däremot gjorde hon inte. Men efter lite tips från Susanna så jobbade vi vidare med mer press på snabba lägganden och det blev bättre o bättre. Det var stundtals lite bus men hon har så smått börjat förstå att det inte alls lönar sig! När vi åkte därifrån på lördagen så var jag mycket nöjd med Isa och de framsteg hon gjort på de 4 pass vi körde. Hon kunde tom sitta uppbunden utanför hagen när de andra tränade vilket hade varit en omöjlighet för ett tag sen! Och jag måste ju säga att Susanna är en toppen instuktör =) Tack för all hjälp!!

Lite bilder från i lördags:
På måndagen blev de som sagt vallning igen och Isa var verkligen duktig. Pressen på läggandena hade gett resultat och hon kunde gå runt till kl 12 och sedan lägga sig där utan att busa det minsta!! =)
Sen har hon också lugnat ner sig avsevärt när de gäller att jaga efter fåren och idag gjorde hon mig nästan gråtfärdig av lycka. Hon kunde trycka sig emellan staket och fåren, trots att fåren stod väldigt nära, utan att ha en enda tanke på bus, eller visa ngn osäkerhet! Det märktes att hon tänkte rätt och det var så roligt att se =)

Vallning är bara så galet kul!! På lördag ska vi dit igen =) Längtar redan!!!! Tror Isa gör det också =P
Hoppas ni alla haft en lika härlig påskhelg som vi haft!!

Grattis Isa 1 år =)

Idag fyller min älskade lilla Isa 1 år =)
Detta firade vi med en lång och härlig promenad ute i Kolmårdenskogen tillsammans med Hedvig och Troll och sen avslutade vi med lite agilityträning. Det var underbart väder och både jag och Isa njöt till fullo av den fina naturen som finns här, stora skogar och en underbar utsikt över Bråviken!! =) Sen till kvällsmat så blev de lite färskfoder (i stället för tårta), vilket var uppskattat kan ja säga!!

Agilityträning gick kanon och nu kör vi 1-2 korta pass på kanske 5 min om dagen och det verkar ge resultat =) Hon är laddad och kampar som bara den, jättekul =D

Vi försöker också springa 2 ggr veckan för att förbättre konditionen (mest min då kanske =P ), och det är härligt att kunna springa med lös hund ute på stigarna i skogen utan att träffa på en enda människa!

Här följer bilder från dagen (bilderna är tagna av Hedvig).
Stilstudie på mitt födelsedagsbarn =)
 
En omväxlande och underbar natur på en och samma runda =)
Återigen ett stort GRATTIS till min fina Isa!!!

RSS 2.0