Året som gått....

Jaha, då var det bara några timmar kvar av året 2008 och dags att sammanfatta lite kort vad som hänt.. Det har varit ett händelserikt år med mycket tårar men även mycket glädje.

Min fina Zolo fick debutera i agility och såå han gjorde det. En pinne fick vi till och han var verklogen toppen att tävla med. Men som alla vet så var det annat som inte riktigt funkade och beslutet att låta honom somna in den 5 maj var ofrånkomligt. Har nog aldrig runnit så många tårar över mina kinder och hoppas innerligt att det dröjer länge innan jag måste ta ett sådant beslut igen, och förhoppningsvis behöver jag aldrig göra om det. Jag är säker på att det är det värsta en hundägare kan uppleva!

Nu när det gått ett tag så minns jag min fina pojke med glädje och tänker tillbaka på alla fina stunder vi fick.
Han lärde mig så mycket och finns alltid kvar i mitt hjärta =)
Att leva utan hund var för mig otänkbart och efter ett tag kom lilla Isa in i mitt liv. Vilken glädje denna lilla valp förde med sig. En busig och självständig liten valp som redan som liten gick sina egna vägar. Hon har nu hunnit bli snart 9 månder och träningen har kommit en bit på väg. Hon har som sagt en stor portion egen vilja och väldigt mycket vall i sig så detta kommer bli ytterligare en stor utmaning för mig. Men när jag väl får henne att välja att arbeta med mig framför annat spännande så tror jag hon kan gå hur långt som helst. Vad jag sett hittills så har hon stor kapacitet, det vill bara till att förvalta den väl.


                                          Liten har blivit större.....

Vi har påbörjat träningen för momenten i lydnadsklass ett och även börjat lägga lite grunder i spår och agility.
Hon har även fått tända på får under året och vi ser med spänning fram emot att få börja valla på riktigt.

Jag brukar inte sätta upp mål inför det nya året men denna gång tänkte jag göra ett undantag.

Mål 2009:

Lydnad: Få ett 1:a pris i lydnadsklass ett

Agility: Att göra en inoff/officiell start i oktober när Isa blivit 18 månader

Vallning: Få till ett bra samarbete i fårhagen (svårt att sätta mål i vallningen när jag inte kan så mycket sen innan,                                                                                       men valla det SKA vi =)Det ska bli spännande att se vad det nya året har att erbjuda!  2009 here we come =)

Lycka!

Idag träffade jag och Isa Bea med hundar ute på brukshundsklubben för att träna lite lydnad. Först tog vi en kort prommenad för att rasta hundarna och efter en stund släppte vi dom. Kan bara säga att Isa blev såååå lycklig. Dom satte av i full fart och rejsade runt i skogen. Otroligt kul att se när de leker och springer runt =)

Sen tränade vi först Heba en stund och de andra fick vara i bilen. Hon är så härlig Heba, vilken energi =) Det såg jätte fint ut! Sen var det Isas tur, och jag säger bara WOW!!! Hon gick så himla bra!!! Hon ville verkligen och var fokuserad, kampade som en tok och tyckte det var roligt! Hon gjorde mig bara så lycklig!!!

När vi tränat klar fick hundarna leka igen och vad de sprang. Tror aldrig Isa har sprungit så mycket i hela sitt snart 9 månader gamla liv =)

Tack Bea för en helt underbara timmar =) Detta måste vi göra om!!!
Efter ett sånt här pass är allt slit och grubblande bara som bortblåst!
Härliga lilla Isa, du är verkligen toppen!

Jag och Isa vill önska er alla ett Gott Nytt År!!!
Kramar


Jag blir så ARG!!!!!!!

...på allt detta smällande med raketer!!!!!!

Jag menar inte att alla smällare ska förbjudas, men kan man för f-n inte hålla sig till att smälla på nyårsafton. Jag brukar inte skriva arga inlägg men nu har de gått över gränsen!!!

Här smälls det dagarna i ända och stackars Isa är vettskrämd!! Hur roligt är det när hundstackarn inte vill gå ut längre och när vi väl är ute så smäller det till höger och vänster och hon släpar sig fram i kopplet med svansen tryckt mot magen.
Väl inne så hör hon ju ibland raketer och springer oroligt runt utan att kunna slappna av, och det lär ju inte bli bättre ju närmare nyårsafton vi kommer och inte några veckor där efter heller är ja rädd.

Jag önskar dom förstod hur stor skada dom gör när dom skjuter i tid och otid. Håll er till kl 00.00 på nyårsafton och låt raketerna vara resten av året.

Dagens ros går till ICA Maxi i Linköping som efter påtryckningar från allmänheten valt att inte sälja raketer i år!
Hoppas fler kommer göra det samma!

När det gäller våran träning så ligger den för tillfället i princip nere. Vi försöker mest att uthärda vardagen.
Lite agility har vi dock hunnit med och hon känns lovande =)

Ta väl hand om era hundar under nyårshelgen!!    Gott Nytt År
önskar Frida o Isa
två som inte ser fram emot nyårshelgen =(


Uppdatering

Nu börjar det bli dags att uppdatera bloggen ingen, var nästan en vecka sen sist. Har varit mycket jobb senaste veckan så tiden har inte riktigt räckt till men nu har jag äntligen en dag ledigt =)

I veckan har de blivit lite lydnadsträning men både Åsa och Helené. Passet med Åsa på HU gick bra, hon var lite snokig och okoncentrerad stundtals men överlag gick hon fint. När vi tränade med Helené så var i ute i Vallamasivet och det var mycket folk och cyklar runt omkring. Hon gjorde "rutan" riktigt bra samt inkallning men sen var det lite svårt med koncentrationen. Äta lera och kolla på annat var något som lockade mer än matte just då =( Men en sak jag är jättenöjd med var att hon kunde vara lös under träningspasset trots massa folk som gick och cyklade en liten bit bort =) Det går frammåt, trots att fokus inte låg riktigt på mig detta pass.

I tisdags så gick vi en sväng ute i Tinnerö jag och Isa men när vi kom hem upptäckte jag att jag tappat mitt körkort!!!! AHHHH!!! Det hade legat i samma ficka som mobilen och såklart åkt ur när det ringde. Det hade hunnit bli mörkt men jag fick kasta mig iväg i bilen för att leta, suck. Riktigt klantigt!!!!!   Jag försökte spåra vart jag själv gått tidigare, och tackar någon högre makt att det var lite snö kvar på marken, annars hade det varit helt kört. Jag försökte gå i mina egna fotspår en bit bort från parkeringen men jag hittade inget och började gå tillbaka igen.  Med mobillampans ljus (glömde ficklampa =(  ) riktat mot marken letade jag vidare tillbaka mot bilen och tro det eller ej men där låg det!!!!!! Ca 100 meter från bilen =) =) Vilken lycka!!!!! Ska aldrig mera ha körkortet löst i fickan tillsammans med mobilen, sån tur har man bara en gång!!!

Efter att ha jobbat 5 nätter i rad så var jag ganska sliten på fredagen men eftersom jag då skulle avsluta veckan med ett 12-timmars pass så tänkte jag att Isa måste ju vara trött på kvällen när jag skulle jobba så då åkte vi ut till Vidingsjö och gick milen!!!! Riktigt fin runda att gå och Isa skötte sig fint, dock i lina. Enda gången hon gjorde en avstickare var efter en fågel men det var bara ut i kanten av stigen. Men jag kommer fortfarande att ha lina då jag inte vill att hon ska jaga alls, OM inte jag vill, och det lär ju inte hända. Det hann bli ganska mörkt innan vi kom fram men en riktigt härlig prommenad var de, inte en människa träffade vi på under hela sträckan =) Trötta och med ömma fötter åkte vi hem och jag kan säga att Isa sov hela kvällen sen =) Eftersom jag står och går hela nätterna på jobbet var detta kanske ingen jätte smart grej att gå en mil före ett långt arbetspass men vad gör man inte för sin lilla hund =)

Idag är jag ledig och det är såå skönt =) Och till råga på allt var de sol när jag vaknade =) =) =) Den var verkligen efterlängtad!! Det blev en skön prommenad i solen och vi passade på att ta med kameran, så här kommer lite bilder på min fina Isa =)
(Henrik Träff har tagit bilderna)


Kommer bollen snart...


Nu kom den, bäst att skynda så ingen annan tar den!Min boll, bara min =)


Svårt att tajma ibland!
Jag och Isa i solskenet =)

En annan sak som hänt är att det nu är bestämt att vi ska åka ner på vallkurs hos min uppfödare Lottie 10-11 januari!
Gissa om jag längtar!!!!!! Ska bli så otroligt roligt att se vad min lilla Isa går för i vallhagen.

Vill önska er alla en GOD JUL och ETT GOTT NYTT år om vi inte hörs innan dess =)

KRAMAR


Långprommenad och träning

Lördagen började jag med att tillbringa ute på klubben där det var dags för årets sista lydnadstävling. Jag skulle skriva för klass 1 och 2 och totalt var det ca 20 starter. Bra gjort av så många att dyka upp trots att det var relativt mycket snö. Några hundar klarade dock inte av den stora störningen och ville hellre leka =) Men mellan klockan 9 och halv 2 satt jag ute o skrev och jag kan säga att de var KALLT. Det var några hundar som imponerade, främst en brun labbe. Vilken erergi, så himla roligt att se, full fart hela tiden =)

Efter halvt sönderfrusna fötter och fingrar bar det av hem för att ta ut Isa på en prommenad. Det blev en 2 timmars tur ute i eklandskapet och det var helt underbart. Så mysigt med snö =) Men också jobbigt att pölsa i snön och när vi kom hem var båda jag och Isa riktigt trötta.Men tid för vila fanns inte då jag skulle ut till klubben återigen, men denna gång för att hålla funktionärsfest så hund och hundkläder fick bli kvar hemma. Det var en trevlig tillställning men otroligt god mat, fläskfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater, mums =) Och sen glass och kladdkaka till efterätt. Man var skapligt mätt kan ja säga när man satte sig i bilen för att åka hem. Sammanfattningsvis en tröttsam men trevlig dag =)

Idag söndag så tog jag och Isa oss en tur ut till HU för att träna lite. Isa var först lite okoncentrerad och ville mest gå runt och lukta så vi gick upp på övervåningen och började med lite kf-träning. Hon var KANON duktig =) Har ingen jättefart över balansbommen men stannar fint utan kommando på nerfarten. Jag har tidigare kört med target men idag tog jag bort den i slutet och hon gjorde lika fint kf med 2x2 utan också, jättekul =)

Sen gick vi ner och körde lite metallapport. Det var ett tag sen och först fick hon bara sitta och gripa/hålla, vilket hon gjorde fint. Inga omtag och håller fast och fint. Sen kastade jag den och hon hämtade den och kom tillbaka =) Sist så sprang hon dit men började sen leka med den så det är ett STORT framsteg! Att det är metall verkar inte bekomma henne alls, så det är skönt. Hon har dock en tendens att släppa den för tidigt när hon kommer in så avlämnandet måste vi träna mera på.

Bilden är från i somras

Välkommen till min nya blogg!

Jaha, nu var det daga att byta blogg. Det är lite krångligt att lägga in bilder i min gamla så nu ska jag testa här och se om det går smidigare. Sen är det ju snart ett nytt år och då tycker jag det passar bra med en ny blogg =)Vem passar bättre än min fina Isa att pryda det första inlägget =)

RSS 2.0