Frustrationen är STOR!!

Igår var jag och Isa och vallade hos Annika och det gick riktigt dåligt!! =(
Annika har till skillnad från oss ganska springiga får och det var något som vi verkligen behöver träna på. Isa lyssnade inte alls! Varken på lägganden eller flank-kommandon, suck!!! Hon tyckte det var skithäftligt med får som faktiskt springer och stängde av öronen helt.

Så som vi har jobbat med våra lägganden och nu vägrade hon i princip att lägga sig alls. Så himla frustrerande!!! I början av passet höll jag mig lugn och försökte vara konsekvent och verkligen trycka på att hon skulle lägga sig. Men efter 10 ordentliga tillsägningar utan minsta resultat i nästa skede så blev frustrationen överhängande. Jag blev måttligt irriterad vilket resulterar i att min kära lilla border collie lyssnar ännu mindre.
Det slutade med att jag fick ta på henne lina och bara försöka träna läggande genom att gå rakt mot djuren och lägga henne genom att använda linan. Hon lade sig knappt då heller och efter ha att fått igenom ett fåtal hyfsade lägganden så bröt vi för dagen.

Så himla trist att man går så långt tillbaka i träningen. Tanken på att göra VP i höst har jag numera förkastat och vi får sikta på att klara det nästa år istället. Känns jätte tråkigt efter allt det jobb vi lagt ner i sommar, men jag får acceptera att varken jag eller Isa är mogna för ett VP som det ser ut nu =( (Är väl troligen mest mig det hänger på)

På lördag ska vi iaf åka och träna för Susanna och sen blir en sväng till Karin veckan efter. Jag behöver verkligen ny inspiration och hjälp med fortsatt träning.

Bilder !!!! Min fina Isa =)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Glada nyheter =)

Nu var det längesen jag uppdaterade så det börjar verkligen bli dags!

En stor glad nyhet är att Isa äntligen har börjat tända till både på lydnad och agility =)
Förra tisdagen var vi och tränade lydnad tillsammans med A-C, Lydia, Bea och Monica och Isa var riktigt taggad!
Hon fick titta på  medans de andra tränade sina hundar och när det var våran tur så var det full fart på den lilla trefärgade bordercollien! Så roligt att se, hon studsade fram i fria följet och kampade som en galning! Hoppas verkligen att det här håller i sig! 

Vi var och tränade agility i helgen för första gången på riktigt länge och det var fart på henne där också!
Det såg verkligen ut som att hon tyckte det var roligt =) Vi körde ett kort pass med lite kontaktfält och några små kombinationer av hopphinder. Hon gjorde de riktigt bra för att inte ha kört något på länge och jag fick verkligen mersmak!

Sen ska vi också testa på lite sök tillsammans med Bea i morgon. Ska bli mycket spännande att se vad lilla Isa tycker om det. Hon tycker ju om att springa och älskar människor så det känns som att det skulle kunna passa henne, men vi får se!

Vallningen jobbar vi på med och det går långsamt framåt. Borde försöka komma iväg till Susanna eller Karin för att få lite feedback och nya tips för fortsatt träning. Hon har tappat i läggandet igen så nu kör jag med lina och trycker hårt på att få till bra lägganden. Sen fortsätter jag jobba på att hon verkligen öppnar sig i flankerna, särskilt åt vänster som hon har svårare för. Hedvig tog lite bilder sist vi tränade och jag ska lägga in några så fort ja hinner.

Det var allt för denna gång, nu har ni iaf fått en liten uppdatering om hur det går för oss =)
Ha dé gött!


RSS 2.0