En liten uppdatering från Betekulla

Först vill jag tacka alla er som skrev så fina ord till förra inlägget! Det värmer verkligen, stor KRAM till er alla!!

Det har hänt endel sen jag sist skrev (kanske inte så konstigt då det var ett tag sen =P )
Om vi börjar med lilla Isa. Sist jag skrev så hade jag ju lämnat henne på en gård utanför Eksjö.  Efter ca en vecka fick jag kontakt med en man som letade hund till en nötbesättning. Allt kändes bra och vi pratade mycket på telefon och bestämde att han skulle få prova Isa några veckor. Så i onsdags så gick jag upp tidigt och åkte och hämtade Isa i Eksjö, för att sedan köra vidare mot Vimmerby och nötbonden.

När jag kom dit så verkade allt bra och vi gick ut till korna för att se om Isa kunde tänka sig att valla kor. Ni kan ju själva gissa svaret på den frågan =P Klart min lilla vallhund kunde tänka sig det, det var full fart på en gång och allt såg lovande ut. Isa fick sen träffa hans 8-åriga bc och allt gick fint. Men sen när hon skulle träffa deras rottweiler så gick allt åt skogen. Hon blev "påflugen" flera gånger och dom styrde inte upp hunden. Isa blev jagad runt i köket med svansen mellan benen och då kände jag att det här går inte. De var supertrevliga människor och var jätte mysiga med sina hundar men det kändes inte rätt att lämna Isa där.  Så jag packade in Isa i bilen igen med tårarna rinnande. Kändes tråkigt att det blev så men jag hade oroat ihjäl mig om jag lämnat henne där.

Sagt och gjort så åkte vi vidare. Planen var att åka upp till Linköping för att hämta mina vinterdäck, men det blev först en avstickare till Hanna o Kakan i Västervik. Vi käkade en välbehövlig lunch och sen fick jag resesällskap upp till Linkan. Tack Hanna, det var jätte trevligt =)
Väl framme i Linkan så passade vi på att ta en härlig prommenad med Johanna! Inte så ofta man ses nu så man får passa på!

Allt som allt så blev det alltså en ganska lång och mentalt jobbig dag med en resa från Kalmar-Eksjö-Vimmerby-Västervik-Linköping-Västervik och sen tillbaka till Kalmar igen. Och inte nog med det så fick jag med mig min lilla Isa tillbaka "hem" igen. Så nu bor hon här hos mig till jag hittar det perfekta hemmet åt henne. Även fast jag tycker mycket om henne så står mitt beslut fast, hon är till salu och är det någon som vet någon som söker efter en toppenfin vallhund (med "lite" egen vilja" ) så hör gärna av er!Annars är allt bra här nere i Betekulla, som området heter. Jag tar hand om och och tänar hund mest hela dagarna =) Inte helt fel kan ja säga!
Sen har jag ju såklart fastnat för en liten tikvalp (många blir förvånade förstår ja =P ). Men jag står fast vid att jag inte tänker köpa ngn valp/hund förrän jag vet vad jag ska göra i vår. Men, Emma o Jonas är så gulliga, så jag får ha valpen som min tills jag flyttar och då bestämma mig om jag vill köpa henne eller ej. Så under tiden jag är här nere så är valpen alltså "min" och hon säljs inte till någon annan, så jag behöver inte stressa med mitt beslut.


Och vem faller inte för denna lilla sötnos! Hon heter Ösa och är nu dryga 9 veckor.

Ösa har nu flyttat in till mig och Isa i gästhuset =). Isa är snäll för det mesta och leker tom med den lilla. När hon har fått nog så hoppar hon hon upp i sängen =) Där kommer ju inte Ösa upp än så där får hon vara i fred.

Nehe, nu ska jag ut och kissa valpen. Blev ett långt inlägg denna gång, ska försöka vara lite flitigare med uppdateringarna så ni slipper somna när ni läser.

Ha dé gott alla!


Lite uppdatering..

Nu var det ett tag sen det uppdaterades här och det har hänt en hel del. Jag har som många av er vet flyttat ner i närheten av Kalmar och jobbar som praktikant på Blacknecks kennel. Anledningen är att jag inte direkt hade ngt nytt jobb på gång och passade då på att lära mig mer om kennellivet och hundträning.

Min fina Isa följde tyvärr inte med mig utan bor nu på en gård långt ut på landet där hon får valla varje dag och slippa alla otäcka ljud. Detta är inget permanent utan jag ville testa och se om hon skulle må och fungera bättre ute på en gård. Så de som har henne tränar henne åt mig så länge tills jag hittar ett permanent boende till henne som jag anser henne värdigt. För endast det BÄSTA är bra nog åt min lilla Isa.

Har fått rapporter idag om hur det går och allt verkar funka finfint. Hon visar inga rädslor och bryr sig inte alls om när det är mörkt (ville knappt gå ut hemma hos mig innan). Enda som hon fortfarande ogillar är bilen, och det var ju väntat. Så efter denna rapport känns det som att beslutet är fattat =( Isa kommer att flytta ifrån mig för gott när jag hittat ett bra hem åt henne. Känns jätte tungt och jag saknar henne verkligen men jag får försöka att inte vara självisk och se till hennes bästa. Tårarna föll när jag lämnade henne i torsdags och det blir ju inte bättre om jag nästa gång ska lämna henne permanent. Men som dom säger "det som inte dödar, härdar!"

På kenneln där jag jobbar nu finns det iaf många hundar och valpar jag kan gosa med så att saknaden efter min Isa blir något lättare. Just nu finns det 22 malinoisvalpar och 6 bulldoggvalpar att mysa med så jag håller mig sysselsatt. Ska se om jag kan bifoga ngr bilder, lite dålig uppkoppling här med jag ger det ett försöka.RSS 2.0