Mycket har hänt...

Nu var det ett tag sen jag skrev sist men det har inte funnits tid då det har hänt en hel del.  Det stora som hänt är att jag och Isa har flyttat! Vi bor fortfarande kvar i Linköping men numera bor vi själva i en liten etta i Skäggetorp. Det är en mysig och välplanerad lägenhet och jag tror vi kommer trivas här. Min mamma, pappa och bror var här i helgen och hjälpte till med flytten, tack snälla =)  Vi börjar så smått komma iordning men det är fortfarande många lådor kvar att packa upp, suck. Men i morgon är jag ledig så då får jag ta tag i dom sista.

Sen ska jag i veckan börja på ett nytt jobb. Jag ska vara informatör för Aftonbladet ute på skolorna i länet, vilket innebär att jag ska erbjuda ungdomar en chans att tjäna lite extra pengar. Ska bli spännande att se hur det går och förhoppningsvis sträcker det sig 1-2 månader framöver. Även fast det inte är hela dagar så är det planerat att jag ska jobba ca 4 dagar i veckan och det känns skönt att ha en säker inkomst, även fast den inte är så stor.

Känns verkligen som en nystart i mitt liv och nu är det bara upp till mig hur bra det ska bli. Och för att börja bra så var jag och Isa ute och joggade för första gången igår =) Det var riktigt längesen jag sprang och det har verklogen tagit emot när jag inte kunnat ta Isa med mig. Men nu är hon snart 10 månader och jag tycker hon är gammal nog att följa med korta sträckor. Så vi började med en runda där vi varvade lugn jogging med lite snabbare prommenadtakt. Till sommaren hoppas jag att både min och Isas kondis är bättre när vi kan börja träna agility på riktigt =)


Balansträning =)

På tal om agility så har vi kört två pass inomhus tillsammans med Johanna och Moa. Isa har skött sig kanon och verkar tycka att agility är toppen =) Hon har nu börjat suga på hinder och tunnlar är ju bara sååååå roligt! Om hon får boll som belöning så tar hon gärna ett extra varv själv över både hinder och genom tunnlar, bushund!! Det är riktigt roligt att kunna börja träna lite mer strukturerat och vi ser fram emot våren när man kan börja träna ute igen =)

Nu är det dags för en prommenad, sen blir det slappa i soffan. Gick upp 04.15 i morse så jag börjar bli ganska så seg,  lådorna får vänta på att bli uppackade tills i morgon!

Bilder från bus i Tinnerö

Idag tog vi en härlig prommenad i Tinnerö tillsammans med Jonny och hans Golden retriever Hobbe. Härligt när hundarna får springa av sig och leka, och dom leker verkligen bra ihop trots att Hobbe väger ca 20 kg mer =)Fina Hobbe =)Flygande bc!

Nu sover hon gott lilla Isa, tror Hobbe gör detsamma =)Vallkurs i Trelleborg för Lottie o Bobby

Nu var det äntligen dags, jag och Isa skulle gå vår första vallkurs =)
Så trots en ganska rejäl förkylning så packade jag och Isa in oss i bilen på fredag eftermiddag och så bar det först av ner till Sara och hennes bc Vila i Göteborg. Jätte kul att vi fick sällskap från Göteborg och hundarna kom överrens kanon =) Vi övernattade hos Sara och kl 4 på lördag morgon påbörjade vi resan ner till Trelleborg och vår gemensamma uppfödare Lottie på Somollis kennel.

Resan ner gick smärtfritt och hundarna låg snällt i var sin del av buren, inga problem där inte =) När vi kom ner vid 8 tiden så fick hundarna en välfärtjänst promenad och sen var det dags för kursstart. Vi var totalt 6 st ekipage som skulle gå kursen för Lottie och det var spännande att få se ekipage på olika nivå i träningen.


Jag, Lottie och Isa ute i fårhagen (tyvärr endel lite suddiga bilder)


De 5 träningsfåren!

Saras fina Vila

När dagen var slut kan jag säga att det var två trötta hundar med ägare som begav sig till pensionatet där vi skulle övernatta. Hundarna fick var sin dusch efter allt spring i geggan och sen tyckte dom att det var dags för lekstund, hmmm. Kanske inte det bästa  stället att leka på i ett litet rum på pensionatet men dom var sååå söta, så en liten stund fick dom hållas =) Sen somnade vi alla gott, att gå upp kl 4 och vara ute hela dagen tog på krafterna!


Vila och Isa på min säng =)


Bus!


Mera bus.....

Efter en god natts sömn, lite frukost och rastning så var det dags för dag 2 av kursen. Denna dag fick jag testa på att träna två pass för dukiga Bobby Dalziel. Man kan ju inte annat än att bli imponerad =) Trots Isas hets att jaga efter fåren ibland så förblev han cool-lugn och redde ut alla situationer med en stor portion pondus men utan att höja rösten en enda gång. Jag fick se vad min lilla tuffing till hund kan och det var mycket skoj =) Underbart att se henne i sitt rätta element. För en utpräglad vallhund, det är hon VERKLIGEN!!!

Helgen var mycket lärorik och jag har fått klart för mig hur tuff min lilla hund är i vallningen. Att Bobby kunde få henne att gå lugnt och kontrollerat efter en stund hade jag ju inte tvivlat på men nu är det upp till mig att förvalta denna lilla pärla till vallhund. Vissa kanske skulle säga att hon är för bra för mig, men jag ska ge mig den på att lyckas. På något sätt SKA det gå, frågan är bara hur lång tid det ska ta =)

Tack Sara och Vila för sovplats och mycket trevligt sällskap under helgen! Hoppas vi ses snart igen!

Träning och prommenad

Igår träffade vi Bea och Heba igen för lite lydnadsträning ute på klubben. Efter en kortare prommenad fick Isa hoppa in bilen och ladda lite medan Heba körde. Hon gick jättefint Heba, vilken energi =) Så roligt att se, de kommer gå långt!

Sen var det Isas tur och hon gick riktigt fint =) Hon var lös trots att Heba låg en bit bort samt att en annan hund tränade på en plan längre bort. Enda gången hon brydde sig om den andra hunden var när den skällde, kanske inte så konstigt. Men hon valde då att komma till mig istället för att springa dit, såååååå skönt!

Vi körde mest fritt följ och hon var laddad =) Hon är underbar att träna när hon är på det humöret. Mina fingrar höll på att förfrysa då det var riktgit kallt och det märktes även på Isa efter en stund att hon vara lite besvärad av kylan. Så vi avslutade med en kort prommenad där hundarna fick springa av sig lite. Mycket nöjd med detta träningspass och jag vill tacka Bea för alla tips! Det är verkligen värdefullt att ha ngn som tittar och kommenterar när man kör =)

Idag på förmiddagen blev det inte mycket gjort för Isa eftersom jag åkt på en rejäl förkylning, suck. Men hon behöver ju aktiveras även fast jag är sjuk så vi åkte med Teza och hennes jack russel Gizmo ut till Tinnerö för en prommenad. Isa fick leka lite med Gizmo och det gick jätte bra, såå skönt att hon kan vara mer lös nu. Hon har inte haft tendenser att sticka iväg en enda gång så det känns som vi är en bit på väg äntligen.

Nu ska jag kura ner mig i soffan under en filt och sätta på en film. Att vara sjuk till helgen är inte ett alternativ, då ska vi ju ner till Lottie och valla får =) Så nu blir det några lugna dagar framöver så att vi är fit for fight tills på lördag!

Kallt =)

-14 grader stod termometern på när jag, Johanna och Åsa med hundar begav oss ut på en prommenad i tinnerö. Solen sken och det var vindstilla, helt underbart =)


Såhär fint är det ute i Tinnerö en vinterdag som denna!


Alla 5 hundar kunde vara lösa samtidigt (här Lovis, Signe, Isa & Manne) så skönt!
Isa busade bara lite med dom =P

Manne och Moa

Isa fick se rådjur för första gången idag men hon gjorde ett gläfsade och sen kom hon när jag ropade. Jag blev såååå glad =) Sen är ju frågan om hon uppfattade de som vilt eller som andra hundar då de var en bit bort, men jag är glad iaf, hon kom ju!!!

Nu är det snart dags att åka till jobbet, bara 3 nätter kvar nu! Skönt, bara att hålla ut!
Ha det bra alla !

Snö =)

Idag har det äntligen kommit lite snö igen, härligt!
Så vi passade på att njuta av vintervädret och gick en mysig prommenad runt Rosenkällasjön =)
Först blev de lite klättring i fågeltorn =)


Isa tyckte det var lite konstigt att gå is, men roligt var de =)
 

Isa spanar på några skridskoåkare!Jag och Isa ute på sjön!


Vill bara tillägga att jag var välkommen på vallkurs trots att Isa löper, vilken lättnad =) Bara en vecka kvar nu, ska bli såååå roligt!

Isa har blivit stor =)

Min lilla Isa har med största sannolikhet börjat LÖPA. Kändes först som om det var jättetidigt men hon är ju 9 månader om några dagar så det är nog ganska normalt.  Så nu får jag väl inte kalla henne min lilla valp längre ;-) Nu får hon väl heta busig unghund istället =-)

Jag hade inte märkt det om vi inte träffat Anna-Carin och Index på nyårsafton. Vi gick en sväng och Index var mycket intresserad av Isa, men det var inte leka han ville göra denna gång :-P

Jag fick det än mer bekräftat igår när vi var hemma hos Helené för att träna lite lydnad. Mick var MYCKET intresserad av att lukta och slicka på mina kläder så visst är de på gång alltid.

Hoppas att detta inte ställer till det för vår resa ner till Trelleborg den 10-11 jan bara, det hade varit otroligt trist.
Ska kolla med Lottie och höra för säkerhets skull.

Annars vill vi önska er alla en god fortsättning på det nya året! Det har verkligen börjat med underbart väder, massa sol och några minusgrader, vad mer kan man begära =)

RSS 2.0